Slovenská hokejová dvadsiatka vyhrala nad Martinom 2:1

23.10.2012 Celý región

HC Košice - HKm Zvolen 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Góly: 18. L. Jurík (L. Pokovič, Michal Chovan), 20. Škvaridlo (Michal Chovan, J. Mucha) 46. Škvaridlo (L. Jurík, J. Mucha), 57. Podkonický (Brabenec)
Vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše: Podkonický a Šiška (obaja Zvolen) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:3
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Müllner - Rovenský, Snášel
4294 divákov
 
Košice: Hylák - Kolba, Martin Chovan, M. Macejko, Deyl, M. Takáč, Michal Novák, Šeda - Š. Novotný, T. Marcinko, R. Jenčík - Spilar, Róbert Huna, Richard Huna - Marcel Haščák, Marek Slovák, Pašek - Mlynarovič, E. Piatak, P. Svitana
Zvolen: Šimko - P. Hraško, Juraško, L. Pokovič, J. Mucha, Ťavoda, M. Šiška - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - T. Méry, M. Jurík, Martin Ďaloga - Čanky, Huňady, Síkela

MHC Mountfield - HK Orange 20 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Góly: 29. Markovič - 23. Buri (Uhrík, Pospíšil), 28. Uhrík (Kolena)
Vylúčení: 5:1 na 2 min, navyše: Matis (Orange 20) na 10 min za nešportové správanie
presilovky a oslabenia: 0:0
rozhodovali: Jura - R. Bednár, Gavalier
520 divákov

MHC Mountfield: Volentier - A. Novotný, A. Beňa, R. Pukalovič ml., Tupý, Alexejev, J. Perniš, Zukal, Pacalaj - L. Vartovník, M. Beran, T. Petruška - Markovič, M. Hollý, Mikušovič - Murček, M. Horský, Fadrný - Hús, Dírer, J. KentošOrange 20: Romančík - Rusina, Korím, Nechala, Z. Tóth, Buri, M. Bednár, Pospíšil - B. Mráz, V. Fekiač, A. Lipovský - Matis, Bíreš, D. Hudec - Uhrík, Kolena, Fujerík - Hinďoš, Boltun, Klimčík

Martin 23. októbra (TASR) - Úvodná dvadsaťminútovka našla prekvapujúco v lepšej forme slovenskú 20-tku. Tá mala podstatne viac z hry a jej hráči často ostreľovali domácu bránku.

Volentier sa mal čo obracať, ale poradil si so všetkými strelami, keď ho postupne vyskúšali Hudec, Kolena, Mráz a Tóth. Na Martin sa nedalo pozerať a obecenstvo hráčov za tento výkon viackrát vypískalo.

Na začiatku druhej časti síce domáci párkrát ohrozili bránku Romančíka, ale stále hrali ľahkovážne a tak sa z vedúceho gólu tešili juniori, keď autorom bol v 23. minúte Buri. Po Novotného strele potom zazvonila žŕďka, ale v 28. minúte pridal druhý úspešný zásah Uhrík.

V 29. minúte využil Markovič trestné strieľanie a znížil. Domáci potom zvýšili aktivitu, ale hra sa im stále nedarila. Po 40 minútach tak zaslúžene viedla slovenská 20-tka 2:1. Ani v tretej časti sa obraz hry príliš nezmenil. Martin síce prejavil zvýšenú aktivitu, ale strelecky sa už nepresadil.

Obaja brankári boli na mieste pri pokusoch súpera a tak sa v Martine zrodilo veľké prekvapenie. Slovenská dvadsiatka si víťazstvo plne zaslúžila, keď hokejistov Martina predčila po všetkých stránkach. 
 
Hlasy

Ján Galamboš, asistent trénera MHC: "Víťazstvo 20-tky s Nitrou asi nebolo náhodné. Dnes boli juniori prvé dve tretiny jasne lepší. My sme si síce povedali, čo chceme hrať, ale zostalo to v kabíne resp. 20-tka nám to nedovolila. V tretej tretine sme sa snažili, ale to už bolo o ničom. Musíme pogratulovať juniorke, zaslúžene zvíťazila. Sme sklamaní s výkonom i výsledkom aj kvôli našim divákom."

Ernest Bokroš, tréner 20-tky: "Chlapcov musím pochváliť. Odohrali sme veľmi dobré stretnutie. Hrali sme disciplinovane, boli sme len raz vylúčení. Fungovala nám organizácia hry aj preto, lebo si každý hráč plnil svoje úlohy. Tešíme sa z prvého víťazstva na ľade súpera a som rád, že naše výkony sa postupne zlepšujú."
 
 

Vyberte región